به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي ضامن صالحيفرد امروز در کارگاه آموزشي فرايند بهداشت غذايي در دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با بيان اينکه استاندارد سرانه مصرف روغن براي هر فرد 12 کيلوگرم است، اظهار کرد: امروزه مصرف سرانه روغن نباتي در کشور حداقل 18 کيلوگرم است و مقايسه وضعيت مصرف روغن در کشور با استاندارد سرانه مصرف آن، نشانگر وضعيت نامناسب مصرف روغن در کشور است.
وي پايين بودن کيفيت روغن جامد را از مهمترين دلايل افزايش بيماريهاي قلبي و عروقي در چهارمحال و بختياري دانست و خاطرنشان کرد: وجود مقادير بالايي از اسيدهاي چرب اشباع و ترانس کيفيت روغن را کاهش ميدهد.
رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري با اشاره به مصرف بيش از اندازه روغنهاي هيدروژنه در سالهاي اخير توسط مردم، تصريح کرد: مطالعات انجام شده بر روي 15 نمونه روغن هيدرژنه موجود در بازار ايران، نشاندهنده آن است که اين نوع روغن حاوي مقادير زيادي اسيدهاي چرب ترانس است.
صالحيفرد مجموع اسيدهاي چرب اشباع و ترانس موجود در روغنهاي جامد را 1/59 درصد اعلام کرد و افزود: مقدار اين اسيد در برخي از نمونهها به بيش از 70 درصد نيز ميرسد و مقدار مصرف اسيدهاي چرب ترانس در کشور 14 کروم معادل 2/4 درصد انرژي دريافتي است که 2 برابر بيشتر از ميانگين مصرف روغن در کشورهاي توسعه يافته است.
وي مصرف بيرويه چربي را عامل بروز بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت، چاقي و برخي سرطانها دانست و گفت: مصرف روغن بايد در حد متعارف و متعادل باشد.
مدير گروه بهداشت محيط مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري در ادامه اين کارگاه با اشاره به عدم آشنايي مصرف کنندگان با نحوه صحيح مصرف روغن مايع بر ضرورت افزايش آگاهي عمومي نسبت به اهميت تغذيه صحيح و پرهيز از مصرف بيرويه روغن و چربيها تأکيد و خاطرنشان کرد: تغيير شيوه زندگي و تمايل افراد به مصرف مواد غذايي سرخ شده و فست فودها که حاوي مقادير زيادي روغن هستند، سلامت جامعه را به شدت تهديد ميکند.
راشد جزايري گفت: براي جلوگيري از فساد روغنهاي نباتي جامد در فرايند هيدروژناسيون، چربي غيراشباع و با کيفيت به نوع بي کيفيت و اشباع تبديل ميشود، که اين موضوع سلامت افراد جامعه را به خطر مياندازد.
منبع: تسنيم